Hvordan regne ut BMI

Hvordan regne ut BMI? Her har vi satt sammen en enkel steg for steg forklaring til hvordan du enkelt kan regne ut BMI.

Den enkleste måten å sjekke om du trenger å endre livsstilen din

Hva er kroppsmasseindeksen (BMI)?

Det er en indeks som viser forholdet mellom høyde og vekt til en person. BMI brukes ofte for å få en indikasjon på om du er overvektig eller undervektig. BMI korrelerer også godt med mengden kroppsfett.

Å kjenne kroppsmasseindeksen din, eller BMI, kan være nyttig for å vurdere og justere vekten din. Det er ikke det mest nøyaktige målet for hvor mye kroppsfett du har, men det er den enkleste og minst kostbare måten å måle det på. Det er forskjellige måter å beregne BMI på, avhengig av hvilken type måling du har tatt. Forsikre deg om at du kjenner din nåværende høyde og vekt før du begynner å beregne BMI.

Les også: Hos Zensuala får du Fleshlight Girls med rask frakt og overlegen kundeservice.

Hvordan regne ut din BMI i to trinn

1. Du trenger høyden din i meter, så må du gjøre dette om til kvadratmeter. For å gjøre dette må du multiplisere høyden din i meter av seg selv først. Her er et eksempel for å vise deg hvordan du gjør det. Hvis du er 1,75 meter høy, vil du multiplisere 1,75 med 1,75 og få et resultat på omtrent 3,06 kvadratmeter.


2. Det neste i prosessen med å beregne din bmi er følgende: du må dele vekten din i kilo med høyden din i kvadratmeter. Hvis du for eksempel er 75 kilo og høyden din i kvadratmeter er 3,06, vil du dele 75 med 3,06 for å få et svar på 24,5 som BMI.

Hvordan analyserer resultatene av din bmi?

BMI ble opprinnelig satt opp for å skaffe statistikk over grupper av mennesker og ikke for å bestemme overvekt eller undervekt for enkeltpersoner. De eksakte verdiene til indeksen for å kategorisere noen varierer.Det spesielle med BMI er at det er nesten det samme for menn og kvinner. I tillegg er denne indeksen ganske uavhengig av alder. Dette gjør det mulig å bruke de samme retningslinjene for alle voksne.

Du kan havne i seks kategorier i henhold til din BMI. Du finner disse seks kategoriene i denne tabellen: 

KategoriBMI
Undervektig>18,5
Normal kroppsvektfra 18,5 til 24,9
Overvektigfra 25 til 29,9
Fedmefra 30 til 34,9
Fedme, klasse 2fra 35 til 39,9
Fedme, klasse 3< 40

Men hvordan skal du forstå disse tallene og kategoriene?

En verdi på indeksen under 18,5 indikerer undervekt. Å være undervektig kan være forårsaket av underernæring, en spiseforstyrrelse eller et annet helseproblem. Fra en indeks på 25 snakker vi om (lett) overvektig. Over en verdi på 30 er det alvorlig overvekt eller fedme. Det er tre klasser når det gjelder Fedme og Fedme klasse 3 er den høyeste. Når du har en BMI som er høyere enn 40 har du sykelig overvekt eller morbide obesitas.

Hva bør du gjøre hvis BMI-resultatet ditt ikke er bra?

Mange leger og helsespesialister bruker BMI som en indikator på livsstil eller helse. På et tidlig stadie bør en verdi som har tendens til under- eller overvekt føre til en evaluering av livsstil eller helse. Rettidig behandling for atferdsendringer eller løsning av underliggende psykologiske eller fysiske årsaker kan forhindre alvorlige avvikende BMI-verdier. Svært store avvik er ofte et resultat av langvarig ignorering av underliggende årsaker.

Så det å regne ut din BMI kan være et verktøy for deg å sjekke helsen din i forhold til vekten din. Det kan vise deg at du lever en sunn livsstil, eller at du kanskje trenger å gjøre endringer.

Legg igjen en kommentar