Hvordan løse rubiks kube

Hvordan løse rubiks kube? Her har vi satt sammen en enkel steg for steg guide til hvordan du kan briljere med å løse Rubiks kube.

Det er på tide å overvinne denne utfordringen. 

Det er finnes mennesker  som løser den berømte Rubiks kuben på få sekunder, men det er ikke noe alle kan gjøre. Det er ikke så lett å få alle fargene på en side. I denne artikkelen vil vi gi deg svaret på spørsmålet Hvordan løser jeg en Rubiks kube?
Sjansen for at du vil slå verdensrekorden (3.47sekunder) er liten, men sjansen for at du kan løse kuben er stor. Du kan gjøre det trinn for trinn. Rubiks Kube er flott hvis du må vente et sted eller trenger en distraksjon. Er du klar? Slik løser du kuben!

1. De seks sidene av kuben

For å lære å løse kuben må du bruke algoritmer. Algoritmer er en slags formler som indikerer bevegelsene i visse situasjoner. Det er viktig at du ikke roterer kuben mens du kjører en algoritme. De seks sidene av kuben er angitt med følgende bokstaver:
R – høyre side
L – venstre side
U – øverste side
D – underste side
F – framside
B – bakside

En bokstav i en algoritme indikerer hvilken side du skal snu. Hvis du bare ser en bokstav, må du vri den med klokken. Hvis det er en «i» etter bokstaven, må du vri den mot klokken.

2. Løs det hvite krysset

Når vi løser kuben, begynner vi med å løse et hvitt kryss. Ta det hvite området som toppen (U). Målet nå er å få kuben som vist på bildet nedenfor.

Løs det hvite krysset

 3. Løs hjørner av kuben din

Her bruker du for første gang en algoritme for å sette posisjonen til de hvite hjørnene riktig. Hvis du skal løse de hvite hjørnene, vil du til slutt sørge for at hele det første laget av rubiks terning er løst. Finn de hvite hjørnene og plasser dem under posisjonen der du vil ha hjørnet, og kjør følgende algoritme til blokken er i riktig posisjon: Ri – Di – R – D (det er mulig at du må prøve det et par ganger før du får det riktig).

4. Løs det andre laget av Rubiks kube

For å løse det andre laget er det nyttig å rotere Rubiks kuben. Så hvitt vil være i bunnen av kuben. Snu kubens senterterninger med fargene på det ferdige laget. Søk i topplaget etter kantblokkene som faktisk hører hjemme i mellomlaget, og plasser dem øverst på fronten du vil løse. For å få kantkubene i riktig posisjon, kjør følgende algoritme: Ui – Li – U – L – U – F – Ui – Fi

5. Gult kryss

Oppløsning av topplaget gjøres i to trinn. I det første trinnet skal du lage et gult kryss på toppen av kuben din. I dette trinnet er det ikke viktig at sidene også er riktig plassert, så vær bare oppmerksom på det gule området. Bruk denne algoritmen: F – U – R – Ui – Ri – Fi
På det andre trinnet må du løse de gule hjørnene. Du trenger bare 1 algoritme for dette, men vanligvis må du kjøre denne algoritmen flere ganger på rad. Bruk denne algoritmen: R – U – Ri – U – R – U – U – Ri

6. Løs de siste hjørnene

For å gjøre dette trenger du en ny algoritme: Ri – F – Ri – B – B – R – Fi – Ri – B – B – R – R – Ui

Hvis du følge disse seks trinnene skal du løse din Rubiks kube.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar