Hvordan legge opp masker


Hvordan legge opp masker? Her er en enkel steg for steg guide til Hvordan legge opp masker på en enkel måte. Nyt kunsten å strikke!

Har du noen gang sett en venninne eller et familiemedlem med en helt fantastisk strikket genser? Du spør dem hvor de har fått kjøp denne genseren som du har så lyst på og de svarer til din store overraskelse “Den er hjemmelaget! Jeg har strikket den selv”.

Det er nok mange av oss som har vært i denne situasjonen, og mange av oss som alltid har hatt et ønske om å kunne lære å strikke. Du har kanskje sett bestemor strikke det da du var liten eller kanskje vennene dine gjør det på fritiden sin. Det finnes mange forskjellige grunner til hvorfor du kan ha et ønske om å begynne å strikke. Det som er viktigst er å vite hvordan man skal begynne. Det skal du få lære her nå!

Det finne forskjellige måter å legge opp masker på. Vi skal her ta for meg den mest populære måten å gjøre det på.

Det du trenger er:

  • Et par strikkepinner
  • Garnnøste
  • Strikke oppskriften

Pass på at du leser strikkeoppskriften til det du skal strikke nøye. Her vil du få mer informasjon om hvilken størrelse du trenger på strikkepinnene, hvilken og hvor tykk tråden du skal bruke og hvor mange masker du må legge opp for å kunne få den størrelsen på plagget som du ønsker.

  1. Pass på at du har god med trå på begge sider og deretter lag en løkke.
  2. Stram deretter tråden rundt strikkepinnen. Pass på å ikke stramme for mye, hvis den er for stram kan det være vanskelig å jobbe med masken senere.
  3. Hold strikkepinnen i høyre hånd mens du har tråden i venstre hånd. Hold delen med enden på tråden rundt tommelen, men tråden som fører videre til garnnøstet ditt skal du holde rundt pekefingeren.Strikkepinnen med løkken på skal nå være mellom tommelen og pekefingeren din. Til slutt samler du begge trådene med de tre resterende fingrene dine slik at du føler at du har et godt grep.
  4. Videre stikker du strikkepinnen under tråden som ligger på fremsiden av tommelen din, så fører du strikkepinnen over og bak tråden på pekefingeren din og drar med deg tråden tilbake mot der du startet. Nå vil du kunne se at du er i ferd med å lage en løkke.
  5. Ta tommelen ut av løkken og stram så masken på pinnen. Du skal nå ha en maske i tillegg til startløkken. Så er det bare å fortsette å gjenta de samme trinnene for å legge opp de ønskede antallet med masker.

Et godt tips er å ikke ha maskene for stramme ettersom det kan bli vanskelig å jobbe med  strikketøyet senere. Hvis noen av maskene er veldig løse mens andre er stramme kan dette føre til at det ferdige produktet vil se ujevnt ut.

Som sagt finnes det mange forskjellige måter å legge opp masker på. Men dette mener vi er det er den letteste måten å starte på for deg som ikke har erfaring med strikking.

Nå som du har lært å legge opp masker er det bare å sette i gang! Finn en nydelig farge, et deilig garn og en oppskrift på plagget du ønsker å strikke! Det er bare som fantasien som setter grenser. 

Å husk! Øvelse gjør mester.

Legg igjen en kommentar