Hvordan lage slim

Hvordan lage slim? Her har vi laget en enkel guide til hvordan du kan lage det ekleste slimet som barna vil elske!
En morsom og slimete aktivitet for deg og barna

Slim har alltid vært populært blant barna og fortsetter å være en kilde til underholdning for de yngste blant oss! Det å lage ditt eget slim kan være en morsom aktivitet for barna på en regnfull dag eller på en bursdagsfest. Dessuten er det å lage slim faktisk et lite vitenskapelig eksperiment og derfor lærerikt også! Det som er bra med slim er at du kan lage det på mange forskjellige måter, avhengig av hvilke ingredienser du har hjemme.
Vi vil gi deg to originale måter å lage slim på: en med godteri og en med tannkrem.

Deilig slim som du kan spise

Hvis det er en ting som barn liker, er det godteri. Så kombinasjonen av godteri med slim er garantert en suksess. Denne varianten er selvfølgelig også spiselig. Dette slimet er laget uten lim.

Ingredienser

 • Cirka 250 gram gummibjørner
 • 2 ss maisenna
 • 2 ss melis
 • Kokosolje
 • To skåler
 • Mikrobølgeovn og skje

1. Legg gummibjørnene i en skål og legg den i mikrobølgeovnen. Varm gummibjørnene i omtrent 20 sekunder.

2. Rør rundt i gummibjørnene underveis og fortsett å varme og røre de til de er helt smeltet sammen. Vær forsiktig så du ikke brenner deg.

3. Bland deretter maisenna og melis i en annen skål. Del omtrent halvparten av pulver blandingen over et bord, en større skål eller på en kjøkkenbenk.

4. Deretter kan du helle de smeltede gummibjørnene over pulverblandingen. Begynn å blande pulver blandingen på bordet og den gjenværende pulver blandingen med gummibjørnene. Når du begynner å elte, vil slimet være ganske klissete, men etter noen minutter med elting vil konsistensen endre seg.

5. Når all pulver blandingen er absorbert i slimet, kan du tilsette litt olje for å gjøre slimet mer elastisk. En teskje olje er nok.

6. Slimet er klart når det er elastisk og klistrer seg nesten ikke til hendene. Hvis du fremdeles finner slimet for klissete, kan du legge litt maisenna på hendene mens du leker med slimet.

Slime laget av en ingrediens … tannkrem

Denne oppskriften er unik og bruker bare én ingrediens: tannkrem. Så du kan lage slim uten lim eller andre ingredienser som du kanskje ikke har hjemme.

Ingredienser

 • Tannkrem med gel
 • En skål
 • En mikrobølgeovn
 • En skje
 • Et fargestoff

1. Legg først tannkremen i en skål. Du kan velge hvor mye tannkrem du bruker. Husk at du ikke vil ende opp med like mye tannkrem etter oppvarming i mikrobølgeovnen ettersom tannkremen vil krympe.

2. Tilsett nå fargestoffet i tannkremen og bland godt.

3. Varm blandingen i mikrobølgeovnen i 30 sekunder. Husk at skålen din må være trygg og må tåle varme.

Ekstra: Hvor lenge du må varme opp blandingen avhenger av mengden tannkrem.

4. Etter kort tid i mikrobølgeovnen vil tannkremen se litt mer smidig ut. Husk at tannkremen kan være veldig varm! Rør blandingen godt. Legg slimet i mikrobølgeovnen en gang til. Hvor lenge du varmer opp slimet, avhenger av mengden og effekten fra forrige gang. Bland deretter igjen og fortsett å gjøre dette til slimet ser fast ut.

5. Hvis slimet har fått en fast konsistens, kan du la det avkjøles. Hvis du brukte tannkrem uten gel og ikke vil at den skal stivne, kan du legge slimet i fryseren i en halv time.

Å lage slim har aldri vært enklere takket være disse to oppskriftene

Legg igjen en kommentar