Hvordan få langt hår

Hvordan få langt hår? Her har vi samlet noen enkle og effektive tips og triks som passer for alle og enhver.

Få håret du alltid har drømt om.

Langt, sunt hår kan være attraktivt for både menn og kvinner. Hvis du har lyst  å vokse ut håret ditt, men ikke helt vet hvordan du må gjør det, må du ikke lenger lete! Les våre tips og triks for bruk av spesifikke hår behandlinger, i tillegg til å gjøre livsstilsendringer som vil bidra til å stimulere hårvekst.

Sjampo og balsam til håret

Det er ikke nødvendig å vaske håret hver dag. Hvis du gjør det, kan du faktisk fjerne hårets naturlige oljer og gjøre det tørt og sprøtt. Sprøtt hår har lettere for å knekke, så selv om det har vokst raskt, vil det ødelegge det fra å nå maksimal lengde hvis hårstråene knekker. Hvis du må vaske håret hver dag, er det best å bruke en veldig mild eller organisk sjampo. En god balsam hjelper til mot floker, erstatte naturlige oljer som fjernes ved vask og tilfører også håret fuktighet. Det er best å unngå balsam som inneholder voks, siden de kan gjøre håret tungt og få det til å se tynn og kjedelig ut. Bruk deretter en leave-in balsam en gang i uken for å holde det sunt og sterkt,denne balsamen vil også hjelpe håret med å bli tykkere og fyldigere. Unngå også å vaske håret med super varmt vann. Vi anbefaler deg å bruke varmt eller kaldt vann i stedet. Kaldt vann vil gi håret ditt  glansen du ønsker.

Les også: Hos Zensuala får du Womanizer WeVibe Golden Moments med rask frakt og overlegen kundeservice.

Ikke bruk stylingverktøy med varme

Stylingverktøy, spesielt de som bruker varme, kan være veldig skadelige for håret og dermed forhindre at det vokser lenger. Hårfønere kan svi håret, noe som gjør håret svakt og sprøtt. Hvis du bruker en føner, må du bare holde temperaturen lav og tørke håret bare til det er litt fuktig. Hvis du ønsker å bruke varme på håret anbefaler vi sterkt å bruke en varmebeskyttende spray. 

Ikke glem å følge et sunt kosthold

Hvert enkelt hårstrå dannes i follikkelen når nye celler opprettes og gamle døde celler skyves ut gjennom hodebunnen. For å skape nye celler, krever kroppen proteiner og aminosyrer. En diett med lite fett og høyt proteininnhold stimulerer celle reproduksjon som er viktig for raskere hårvekst. Å spise et sunt, balansert kosthold er en måte å få håret til å vokse raskere. Matvarer som inneholder de essensielle vitaminene A, B, C og E. For eksempel:  grønnsaker (spinat, kål, gulrøtter og tomater), frukt (jordbær, kiwi, fersken og ananas) og proteiner (egg, fisk, kylling, nøtter og meieriprodukter) vil absolutt hjelpe håret ditt til å vokse raskere på en naturlig måte.

Viktigheten av søvn og å unngå stress

Stress øker risikoen for hårtap hos menn, men vi vet alle at det kan være vanskelig å unngå stress. En måte å avlaste stress på er å trene. Dette er ikke bare bra for å bli kvitt stresset ditt, men også for din fysiske helse, som igjen resulterer i raskere hårvekst.
Å få nok søvn er ikke bare viktig for helsen din, men også for å få håret til å vokse. I løpet av den tidlige delen av søvnsyklusen øker kroppens veksthormoner som øker produksjonen av celler. Å sove minst 7 til 8 timer om natten er bokstavelig talt hvordan du får håret til å vokse raskere over natten.

Den riktige måten å børste eller kamme håret på

De beste hårbørstene er laget av villsvinhår, fordi de ikke river eller strekker hårstrå under børsting. Hvis håret ditt allerede er langt, kan du begynne å lett børste i endene mens du holder resten av håret i den andre hånden for å unngå å trekke i hodebunnen og hårrøttene. Fliser bør utarbeides med fingrene for å unngå å strekke og skade hårstråene. Hvis ikke, kan dette føre til brudd og splittede ender som forhindrer at håret ditt vokser i det hele tatt. Børst håret grundig før du vasker det, da dette vil minske sjansen for  floker. Hår er mer utsatt for skader når det er vått, så det er viktig å være forsiktig så du ikke trekker eller strekker vått hår. Etter at du har børstet håret, bør du også unngå stramme hestehaler eller fletter, noe som kan føre til spenning og belastning på håret og føre til brudd.

Stuss eller klipp håret ditt

Selv om dette kan virke som en merkelig ting å gjøre, vil det hjelpe håret ditt til å vokse. Når du kutter av de skadede endene av hårstråene, vil håret se friskere ut og faktisk øke veksten. Ved regelmessig å trimme splittede ender hver 8. til 12. uke, kan du faktisk unngå brudd og hjelpe håret til å vokse raskere og lenger naturlig.

Før du begynner å bruke alle disse tipsene ovenfor, må vi fortelle deg en ting til, og dette er veldig viktig. Vær tålmodig. Det tar mye tid før du når hårlengden du drømmer om, og det kan være øyeblikk du bare vil slutte. Men bare husk, tålmodighet er en dyd.

Legg igjen en kommentar