Hvordan bli kvitt fluer

Hvordan bli kvitt fluer? Om fluene har slått leir i stua di, og du er klar for å bli kvitt dem, er denne enkle guiden for deg. På tide å få fluene til å fly bort!

Fluer er nesten alltid til stede i de fleste hjem, spesielt i de varme månedene i året. Imidlertid er det trinn du kan ta for å kvitte deg med fluer i huset ditt. I denne artikkelen vil vi gi deg noen effektive måter du kan kvitte deg med fluene på.

Felle for fluer

Det er mange måter du kan fange fluer på, men her skal vi nevne noen av de mest effektive.

En måte å fange fluer på er å bruke UV-lys. Dette er spesielt effektivt for å fange større fluer. UV-lys er også ideelle for å fange husfluer i normal størrelse og andre relativt store arter av fluer og skadedyr insekter. Fluene lokkes inn av lyset, og fanges deretter på et limbrett eller drepes av et elektrisk støt.

Noen viktige ting å huske når du bruker denne type felle:

Plasser lysfellene ca. 1,2-1,8 meter over gulvet.

Plasser lysfellene slik at de ikke er synlige utenfor huset ditt, for at lyset ikke skal lokke nye fluer inn i hjemmet ditt.

Den neste fellen er en oldie, men en goldie. Du kan bruke fluebånd til å fange fluer. Fluebånd er et enkelt og effektivt verktøy for å fange et stort antall store fluer. Kjøp en eller flere ruller med fluebånd og heng dem opp i områder der mange fluer pleier å være.

Forsikre deg om at du ikke henger flue båndene rett over områdene der du skal tilberede eller spise mat. Fluene kan løsne og dette av båndet.

Få frem din indre Roger Federer med neste metode for å bli kvitt fluer. Prøv å fjerne fluer med en elektrisk fluesmekker. Elektriske fluesmekkere er et mer sanitært alternativ til tradisjonelle fluesmekkere. De dreper fluer og andre insekter øyeblikkelig ved kontakt, og eliminerer behovet for å måtte slå flua. 

Elektriske fluesmekkere er ganske trygge, men hold dem borte fra kjæledyr og barn.

Nå som vi har gitt deg tips om hvordan du kan bli kvitt fluer, er det også viktig å holde fluene borte. Her er noen måter å holde fluene ute av huset ditt.

Rengjør mat og matavfall umiddelbart. Fluer tiltrekkes av fuktig organisk materiale. Dette fungerer som både matkilde og sted for fluene å legge egg. Forsikre deg om at de ikke har tilgang til mat, søppel eller kompost i huset ditt. Kast søpla på riktig måte ved å holde den i pose eller i en lukket boks, og hold området rundt søppelkassen rent.

Sørg for at du holder søppel og kompost i godt forseglede beholdere, og ta ut søpla ofte. Kontroller av og til at dekslet til søppelbøtta di er godt lukket. Vask søppel og kompostbeholdere av og til med varmt såpevann.

Rengjør under og rundt kjøleskapet og andre kjøkkenutstyr. Bruk varmt såpevann. Etter å ha ryddet opp i disse områdene, skyll og vri ut moppen, svampen eller rengjøringskluten som du brukte, og heng opp mopper og kluter for å tørke. Fluer kan også legge egg i våte og skitne mopper og filler.

Bruk skjermer på vinduer og dører. En av de enkleste måtene for fluer å komme inn i hjemmet ditt er gjennom åpne vinduer og dører. Hvis du vil ha vinduer og dører åpne for å slippe inn luft, må du sørge for at du har skjermer for å holde uønskede insekter ute. Hvis du allerede har skjermer på vinduene, må du inspisere dem regelmessig og reparere eller erstatte dem hvis de blir skadet eller mangler.

Hvis du følger disse tipsene, vil du bli kvitte fluene i huset ditt i løpet av kort tid. Da trenger du bare å sørge for at de aldri kommer tilbake igjen ved å følge våre tips for å holde dem utenfor huset ditt.

Legg igjen en kommentar