Hvordan bli kvitt bananfluer

Hvordan bli kvitt bananfluer? Om bananfluene har slått leir på kjøkkenet ditt, er denne enkle guiden for deg. På tide å kvitte seg med de irriterende bananfluer en gang for alle.

Er du lei av at fruktene dine er fulle av en ubuden gjest som går under navnet fruktflue? Lei av å vifte med hendene, for å prøve bli kvitt fluene, hver gang du prøver å nyte frukten din? Så har vi den rette løsningen for din kamp mot de irriterende bananfluene.

Men hvor kommer bananfluene fra?

Bananfluer kommer vanligvis inn i huset via frukten du kjøper i butikken. Frukten du tar med deg inn, spesielt tropisk frukt, har vanligvis allerede bananflueegg. For å forhindre at eggene klekker ut, må du skrubbe frukten under rennende vann med en børste for å ødelegge eggene. Eller du kan ha frukten i kjøleskapet ditt.  

Fang fruktfluer med en papirtrakt

Dette er den mest enkle og effektive måten å fange fluene på. Denne metoden er også den mest effektive måten å fange et større antall bananfluer på.

Det tar bare 6 enkle trinn for å sette opp denne fellen.

1. Du starter med å velge en høy krukke, vinflaske, gammel brusflaske eller vase. Dette vil bli brukt som bunnen av fellen.

2. Du må bruke frukt som agn. Alle vet at bananfluer tiltrekkes av alt som inneholder sukker. Så du har mange alternativer å velge mellom når det gjelder agnet. Enhver type frukt, juice, brus eller andre søte matvarer vil være en stor fristelse for bananfluene å lede dem rett i fellen din. 

Hvis du virkelig ikke vet hva du skal bruke som agn, kan du her finne to ideer om typer agn du kan bruke. Hakkede biter av overmoden eller råtnende frukt. For eksempel vil noen skiver av brun banan, en gammel jordbær eller myk fersken fungere bra. Andre effektive agn er honning og lønnesirup.

3. Rull et stykke papir for å lage en trakt og legg den på bunnen. For å lage trakten kan du bruke hvilket som helst stykke papir eller en side som er revet fra et magasin.

Ved å lage en papirtrakt med et lite hull, vil du skape en genial felle. Vi vil fortelle deg hvorfor: En trakt med et lite hull gjør at fluene kan komme inn i krukken / flasken, men de vil ikke være smarte nok til å fly ut igjen.Ikke glem å tape fast trakten slik at den holder formen. Hvil trakten inne i munnen på flasken / krukken slik at den smale siden peker nedover. Forsikre deg om at spissen av trakten ikke berører agnet.

4. For det neste trinnet må du sette fellen i området der de fleste bananfluer er.

Populære steder der bananfluer elsker å være, er: kjøkkenvasken, søppelkassen eller fruktskålen.

Ekstra tips: hvis det er fruktfluer på forskjellige steder på kjøkkenet, bør du bruke mer enn en felle. Ikke glem å la fellene ligge ute over natten. Neste dag bør du se mange bananfluer fanget i fellen.

5. Hvordan drepe de fangede bananfluene? Hell en blanding av varmt vann og såpe i fellen. Formålet med såpen er å redusere overflatespenningen i vannet og få fluene til å drukne. Du bør vente noen minutter før du tømmer fellen.

6. Det siste trinnet er kanskje det viktigste trinnet: Gjenta alt ovenfor til den dagen fellen forblir tom. Bananfluer har en tendens til å formere seg raskt. Det er mest sannsynlig at du må gjenta denne prosessen flere ganger for å kvitte alle bananfluer fra huset ditt..
Denne handlingsplanen vil være din partner in crime for å bli kvitt de irriterende bananfluer.

Legg igjen en kommentar