De 8 beste nettsidebyggerne for nettbutikk: Hvilken plattform bør du bruke?

Hvis du akkurat har startet en ny nettbutikk og ønsker å nå de store høyder med suksess, da er det å bygge et interaktivt og robust nettsted med en god nettsidebygger en viktig faktor. Sammen med digital markedsføring. Uansett, å lage et nettsted/domene med å ta ethvert service fra hvilken som helst selskap som tilbyr nettsidenbygger kan være en komplisert og dyr affære.

I denne tiden, ser ikke lenger folk etter tjenestene til internettstudioer eller frilansere men velger i stedet en mer naturlig og rimeligere måte å bygge en nettside. Hvis du ser etter et selskap som kan gi deg et gratis eller mindre kostbart nettsted for din nye virksomhet så har vi nevnt en liste over de beste nettstedsbyggerne for nettbutikk og e-handel som kan hjelpe til med å skape din drømmeplattform på nett.

Disse skybaserte løsningene krever ingen tillegskunnskaper  eller trening noe som sparer deg tid til å fokusere på mer kritiske aktiviteter. En nettsidebygger vil hjelpe brukeren med SEO optimalisering som vil bringe trafikk og bidra til din tilstedeværelse på Google noe som fører til flere brukere på ditt nettsted.

Enkelheten ved bruk, rimelige priser sammenlignet med frilanser og web designere og pakker med 24/7 kundeservice inkludert og profesjonelle resultater gjør disse nettsidebyggerne for e-handel det beste valget for nye eller erfarne e-handels portaler.

Med så mange valgmuligheter har vi utarbeidet en liste over de 8 beste e-handel nettsidebyggerne som du kan se fram til i 2019.

Innholdsfortegnelse

1. Shopify

Fordeler med å bruke Shopify

Ulemper med å bruke Shopify

2. Hostpapa

Fordeler med å bruke HostPapa

Ulemper med å bruke HostPapa

3. WooCommerce

Fordeler med å bruke WooCommerce

Ulemper med å bruke WooCommerce

4. GoDaddy

Fordeler med å bruke GoDaddy

Ulemper med å bruke GoDaddy

5. BigCommerce

Fordeler med å bruke BigCommerce

Ulemper med å bruke BigCommerce

6. Volusion

Fordeler med å bruke Volusion

Ulemper med å bruke Volusion

7. Wix

Fordeler med å bruke Wix

Ulemper med å bruke Wix

8. Squarespace

Fordeler med å bruke Squarespace

Ulemper med å bruke Squarespace

9. Avsluttende ord

9.1 Relaterte artikler:

1. Shopify

Hvis du er på utkikk etter et mer spesialisert selskap som vet akkurat hva som må gjøres og som ikke vil skuffe deg så er Shopify et nettsted du absolutt må ha i tankene. Anerkjent internasjonalt for å lage “best-in-class” produkter så har dette selskapet greid å tilby tjenester til mer enn en halv million fornøyde kunder ved å gi dem produkter verdt milliarder.

De er kjent for å gi kundene deres et omfattende tjenestetilbud og det å lære hvordan man bruker tjenestene er nå enklere enn noen gang. Den nye appen lansert av Shopify har noen nyttige egenskaper som på en korrekt måte kategoriserer i salg, statistikk, sosiale medier, markedsføring og mange andre tilsvarende kategorier som hjelper kunden å velge hva slags tjenester de ønsker.

Shopify er elsket av kundene deres for de vakre malene de tilbyr med innstillinger som gir stor kontroll og effekt. Disse malene inkluderer både gratis maler og de man betaler for og det kan byttes mellom disse avhengig av hva man måtte velge. Shopify tilbyr også tilpassede maler og innstillingene på malene er svært detaljerte.

Hver eneste lille detalj på nettstedet inkludert sidestolpene, topptekst, fonter og handlekurv kan justeres basert på preferansene til brukeren. Shopify tilbyr også brukeren muligheten for å motta en kode som gjør at nettstedet kan redigeres når man måtte ønske. Shopfy tilbyr ikke gratispakker men de har et 14 dagers gratis tilbud.

Fordeler med å bruke Shopify

 • Støtter moderne teknologi
 • De bruker nyttige moderne maler
 • De bruker kraftig markedsføring og analytiske verktøy

Ulemper med å bruke Shopify

 • Ingen gratispakker og relativt dyre abonnement
 • Pakkene de tilbyr inkluderer ikke prisen for enkelte maler hvor det må betales ekstra

2. Hostpapa

Hvis du ser etter en etablert og vel ansett aktør I konkurransen om å bygge nettsteder bør absolutt HostPapa være et av alternativene dine. Dette var et av de første selskapene innenfor webhoteller og er også det første selskapet som driver eget datasenter med fornybar energy. Hostpapa er kjent for å tilby den store kundemassen deres kundeservice og valgmuligheter som har gitt de priser tidligere.

I dag så tilbyr HostPapa tjenester til millioner av nettsteder og følgelig kan bli ansett som en modell for tilbyder av nettsteder som tilbyr lav pris og service med høy kvalitet. Selskapet selv skryter av å være en ‘one-stop-shop’ for mindre virksomheter og brukere som ønsker å utvide og vokse tilstedeværelse på nettet til en lav pris.

Tjenestene som tilbys av HostPapa er sømløse og sikre da representanter for denne tilbyderen er tilgjengelig hele døgnet. De gir også veiledning og løsninger gjennom videosamtaler.

De tilbyr også tjenester som ubegrenset lagring, backup og andre CRM verktøy. HostPapa gir brukerne sikkerhet samt sender eposter som har behagelig og rent grensesnitt. De gir egne kunder tilfredsstillende service med teknikere som er tilgjengelig 24/7 for å gi hjelp når det er behov.

Fordeler med å bruke HostPapa

 • De er transparante og tilbyr tjenester til lave priser.
 • 24/7 kundestøtte
 • Tilbudet de har dekker alt

Ulemper med å bruke HostPapa

 • Markedsføringen er overdrevet
 • De tilbyr ikke tilleggsbonuser

3. WooCommerce

Hvis du ser etter en e-handels tilbyder som er uten problemer og med lett adgang, som ikke er avhengig av at en masse formaliteter gjøres og som har et godt rykte for å tilby ‘best-in-class’ tjenester da bør Woo-commerce komme på toppen av din liste.

WooCommerce er en WordPress plugin. Til motsetning fra andre giganter i domeneindustrien så tilbyr WooCommerce gratis bruk både for personlig og profesjonell bruk.

Bruk av WooCommerce vil ikke medføre kostnader relatert til varemerkebeskyttelse slik som de andre domene tilbydere har og man kan installere og bruke denne med en gang. WooCommerce har noen fantastiske maler man kan bruke for å oppgradere hvordan eget nettsted ser ut.

De har ikke bare brukbare modeller, men de har også satt en standard for å garantere best mulig sikkerhet. WooCommerce tilbyr avanserte muligheter til brukerne som nyter godt av at egen nettbutikk blir kraftigere. De tilbyr blant anndet en funksjonalitet hvor man kan ha uavhengig kunde og admin kontoer og hvor også kunder kan foreta utsjekk som gjest uten å etablere en konto.

WooCommerce tilbyr utforming både i gratis og betalversjon. Dette kan endres enkelt når som helst basert på hva kunden måtte ønske.

De gir kunden viktige funksjoner som produktpresentasjon, handlevogn funksjon, varianter av produkter og brukervurderinger.

Se her for hvordan WordPress etableres på et webhotell.

Fordeler med å bruke WooCommerce

 • Avanserte egenskaper som er hensiktmessige ikke bare for større eller mindre firmaer men også for store nettbutikker.
 • Vedlikehold av butikk og kundekontoer.
 • Veldig bra og avansert utforming og maler

Ulemper med å bruke WooCommerce

 • Det er ikke brukervennlig for en nybegynner
 • De har kundeservice som er under gjennomsnittet

4. GoDaddy

GoDaddy er et av de mest kjente webhotellene i verden innenfor denne bransjen. Selskapet er kjent for pakker som er svært gunstige og enkle å bruke. I tillegg kunne velge navn for domene, bygge forretningen på nett eller bruke nettsteder som personlig investering/eiendom.

GoDaddy tilbyr ikke bare tjenester innenfor sitt område som webhotell og eposter men tilbyr også ulike muligheter for dedikerte eller virtuelle servere. Etter at man har kjøpt et e-handels nettsted fra GoDaddy kan man enkelt oppgradere til en bedre versjon på en enkel og sømløs måte.

Det er med bakgrunn i dette at kundene opplever en opptur og kan skalere egen nettside i forhold til hvordan virksomheten vokser. GoDaddy tilbyr kontrollmuligheter som er ganske populære da det ansees å dekke behovene til alle typer virksomheter og kunder.  

Men kan enkelt velge mellom CPanel og Plesk kontrollpanel som begge er enkle å bruke. Kunder med teknologisk innsikt kan få adgang til kontroll av rotkatalogen. Prosessen med å opprette konto samt å kunne få ubegrenset antall epost kontoer som kunde er en enkel og sikker prosess.

GoDaddy er den siste tiden også kjent for et økende fokus på kundeservice og har et antall eksperter hos seg som står klare til å hjelpe kunder 24/7 hver eneste dag i året og som bestandig er tilgjengelig for å diskutere ting som kundene møter.

De holder øye med serveren til kunden og dette skjer døgnet rundt. GoDaddy er webhotellet å gå til som vil hjelpe deg med å skape vekst for din e-handelsportal.

Fordeler med å bruke GoDaddy

 • De tilbyr 1 måneds gratis og det å opprette konto koster ingenting
 • De tilbyr valg mellom mer enn 300 maler
 • 24/7 kundestøtte

Ulemper med å bruke GoDaddy

 • Utforming på malene er grunnleggende
 • Det tilbys ikke å kunne velge passord beskyttelse

5. BigCommerce

Hvis du planlegger å ha alt stort og betydningsfullt vil BigCommerce tilby deg størst antall innebygde muligheter som du kan få i en nettsidebygger for e-handel.

BigCommerce er svært prisgunstig og ideell for mindre virksomheter og selskaper på nett med lavt budsjett. BigCommerce er mindre avhengig av apper og dette reduserer kostnadene i stor grad. BigCommerce er en av de mest skalerbare e-handels nettside selskapene i domenebransjen.

Hvis din virksomhet er liten men din visjon er stor nok til å ekspandere og vokse i årene framover, er dette en nettsidebygger for handel som vil bygge sammen med deg. Hvis e-handels virksomheten din har ulike produkter bør BigCommerce være ditt valg da de tilbyr et utvalg kanaler.

De har mottatt strålende anmeldelser for mulighetene innenfor salg da de har gode SEO verktøy som gjør at din virksomhet kommer inn på Google.

Fordeler med å bruke BigCommerce

 • Kanal for flere produkter
 • Ideelt for skalerbare virksomheter
 • Mye igjen for pengene

Ulemper med å bruke BigCommerce

 • Det er vanskelig å bruke for nybegynnere
 • Det tilbys ikke mulighet for mobil app

6. Volusion

Hvis du mener at å holde øye med tallene og fokusere på data vil gi deg bedre resultater og bedre mulighet for vekst og ekspansjon så er Volusion det perfekte valget for deg. All data, tall og statistikk du kunne trenge for å måle fremgang og ytelse til nettstedet er tilgjengelig I denne nettsidebyggeren for e-handel.

Hvis din virksomhet er i en voksende fase og du ønsker å ha oversikten på minuttet så er det ideelt for deg å bruke Volusion. Dette gjøres ved å bruke dataverktøyet som tilbys av selskapet som hjelper deg med å måle suksesen til sider og også justere nettstedet basert på utvikling i salg.

Salgsmulighetene med Volusion gjør at de er en av de mest prominente aktørene i markedet for webhotell. Noen nylige oppdateringer har også bidratt med forbedringer som at det nå inkluderes et system for beholdning som gjør det enklere for virksomheten å styre vareflyt.

Det tilbys en masse nyttig data, betalingsalternativer og analytiske verktøy som igjen styrker deres posisjon.

Fordeler med å bruke Volusion

 • Det tilbys mange ulike betalingsmåter for virksomheten
 • Glimrende analyse og salgsverktøy for en skalerbar virksomhet.
 • Volusion inkluderer også en mobil app som gjøre det enkelt å bruke

Ulemper med å bruke Volusion

 • Det er ikke mulighet for å selge digitale produkter.
 • Det tilbys ikke en bloggefunksjon.

7. Wix

Wix er en av de viktigste aktørene i domenebransjen. De har oppnådd anerkjennelse særlig innenfor tre områder som er produkt i forhold til pris, enkel bruk og grensesnitt/utforming de tilbyr.

Hvis du ønsker å sette fri det kreative hos deg, ha muligheten fritt til å kunne spesiallage nettstedet ditt basert på egen stil så gir Wix deg fullstendig kreativ kontroll. De lager også nettsteder for e-handel virksomheter som er enkle å bruke for nybegynnere og tilbyr pakkeløsninger for e-handel. Alt dette uten økning i pris. 

Hvis du er en som akkurat har begynt å vise interesse for teknologi og ønsker å ta ting rolig så er Wix et ideelt valg da det er enkelt å bruke og lar deg bygge et interaktivt og vakkert grensesnitt.

En annen fordel er at det lar deg legge til video om produktet noe som vil gjøre nettstedet ditt enda mer interaktivt. Utforming som tilbys av Wix og kreativiteten de oppnår er svært inspirerende.

Det er så enkelt som dra og droppe redigering og alt du behøver gjøre er å forestille deg utformingen av nettstedet slik du ønsker det.

Hvis du lurer på hvor mye spenn du må bruke for å få alle disse mulighetene som er det beste av det beste kan du puste lettet ut da Wix lar deg lage grunnmuren til e-handels imperiet ditt gratis. Så du kan nå med hjelp av Wix, lage, utforme og oppgradere nettstedet du drømmer om enkelt til en god pris.

Fordeler med å bruke Wix

 • Det er lett å bruke da ingen ferdigheter er påkrevd.
 • Du beholder kreativ kontroll.
 • Har mange utforminger og maler som du kan velge mellom.

Ulemper med å bruke Wix

 • Man kan ikke laste opp flere produkter samtidig.
 • Det støtter ikke salg i en multikanalssituasjon.

8. Squarespace

Hvis du er etter et attraktivt og iøyenfallende grensesnitt for din e-handels virksomhet så er Squarespace det beste valget for deg. Når det gjelder utforming så skryter Squarespace av at de ligger langt foran konkurrentene deres innenfor webhotell.

Samlingen de har av maler er strømlinjeformet, moderne og bygd slik at de viser fram produktene dine på en god måte. Det gis mulighet for deg til å bytte mellom ulike maler og matche de med merkevarer hvis du endrer disse på et tidspunkt.

Det kommer med mange innebygde verktøy som vil etablere det du noensinne vil ha behov for i din e-handelsvirksomhet, særlig hvis den er etablert nylig.

Squarespace er kjent for å bygge nettsteder med flere sider ved å legge til egenskaper som er estetisk fine men også funksjonelle. Man kan legge til egenskaper som nettstedskart, automatiske linker mellom ulike sider og legge til nye sider når du legger til flere produkter når virksomheten din vokser og ekspanderer.

De har et stort sortiment av maler med gratis prøveperioder og tilbyr også ting som endringer I fonter, farger og størrelse på fonter.

Med tanke på deres elegant maler og profesjonelle utforming så er dette selskapet høyt rangert av ekspertene. Hvis du ønsker å endre utforming av modellene så kan du enkelt bytte uten å miste innhold på noen av sidene. Squarespare er ditt beste alternativ hvis budsjettet til virksomheten er lite og du ønsker å bruke gratis prøveperioder samt kjøpe pakker til lav pris.

Fordeler med å bruke Squarespace

 • Det har fine maler.
 • Squarespace tilbyr 100 % oppetid til å stole på.
 • Belaster ikke transaksjonsgebyrer.

Ulemper med å bruke Squarespace

 • Det er ingen gratispakker men kommer med 14 dagers gratispakke for å prøve.
 • Grensesnittet er litt lite behagelig.

Avsluttende ord

Hvis du har planlagt å starte din egne lille e-handels virksomhet på nettet så er det slik at for å nå flere kunder og publikum vil du trenge et svært interaktivt og spennende grensesnitt for nettstedet.

Bruk av en de beste nettsidebyggerne for e-handel nevnt ovenfor kan være kostnadseffektivt og også svært enkelt da det krever liten eller ingen kompetanse. Det er nødvendig når man konstruerer et e-handelsnettsted å bruke en nettsidebygger fordi det redusere mange tidkrevende og arbeidsintensive prosesser.

Man kan få et mer profesjonelt og spesialtilpasset nettsted som gjør det enklere for kunden å navigere gjennom nettstedet og enklere for brukeren å arranger produktene i butikken i forhold til hans eller hennes valg.

Da en nettstedsbygger er klar og står på egne ben vil den gi brukeren de verktøyene som er nødvendige for å støtte og lage prosjektet. Noen nettstedsbyggere er skalerbare som betyr et de vil vokse med selskapet ditt noe som gjør det enkelt å øke kapasiteten til produktene og dataene på ditt nettsted.

Det er mange valgmuligheter i markedet men du må klokt velge den som passer dine valg best.

Legg igjen en kommentar